Logo
resepti göndər
Menyunu dəyişdir
  • Ana səhifə
  • Haqqımızda
  • Reseptlər
Yarpaq dolması
Yarpaq dolması

Yarpaq dolması

Hazırlanma müddəti

1 saat

Bişirilmə müddəti

40-45 dəqiqə

Hazırlanma çətinliyi

Orta

Tərkibi

360 q Qoyun əti (yağlı)

60 q Qoyun quyruğu

150 q Üzüm yarpağı

50 q Baş soğan

90 q Düyü (yumru)

30 q Nanə

30 q Keşniş

30 q Şüyüd

0.5 q Darçın

70 q Qatıq

5 q Sarımsaq

10 q Duz

5 q İstiot

Hazırlanma üsulu

Qoyun əti və quyruq baş soğanla birlikdə ət taxtasında döyülür və ya ətçəkən maşından keçirilir. Ona duz, istiot, yumru düyü və zövqə görə darçın vurulur, xırda doğranmış keşniş, şüyüd, nanə qarışdırılır. Yarpaq dolması üçün əsasən ağ şanı, kişmişi və s. üzüm növlərinin yarpaqları həm təzə, həm də duza qoyulmuş halda istifadə olunur. Üzüm yarpağının saplağı kəsilir, içlik qoyularaq bükülür və sapa düzülür. Dolma dərin qazana yığılır. Qazanın üstünə boşqab qoyulur və üzərinə çıxacaq qədər su əlavə olunur. Dolma vam odda 40-50 dəqiqə bişirilir. Süfrəyə sarımsaqlı qatıqla verilir.

Bülletenimizə

abunə ol

Ana səhifəHaqqımızdaMəxfilik siyasətiReseptlərQaydalar və şərtlərKukilər siyasəti

Ünvan:

Süleyman Vəzirov 22
AZ1025, Azərbaycan, Bakı
(+99412) 464-22-10
(+99450) 502-21-11

Millidadlar.az © Bütün hüquqlar qorunur 2025

Veb-sayt MegaSec tərəfindən hazırlanıb.