Logo
resepti göndər
Menyunu dəyişdir
  • Ana səhifə
  • Haqqımızda
  • Reseptlər
Abqora
Abqora

Abqora

Hazırlanma müddəti

30-40 gün

Bişirilmə müddəti

-

Hazırlanma çətinliyi

Çətin

Tərkibi

10 kq Kal üzüm

Hazırlanma üsulu

Meynə qorası, yəni kal üzüm gilələnir, taxta təknədə əzilir, əvvəl süzgəcdən, sonra ikiqat tənzifdən süzülür. Süzülmüş şirə şüşə qablara doldurulur və günəş şüası altında 30-40 gün saxlanır. Bu üsulla hazırlanan abqoranın daxilində qıcqırma baş verir, az miqdarda etil spirti və sirkə turşusu əmələ gəlir. Abqora əsasən ağ üzüm sortlarından hazırlanır, qaranlıq və sərin yerdə saxlanılır.

Bülletenimizə

abunə ol

Ana səhifəHaqqımızdaMəxfilik siyasətiReseptlərQaydalar və şərtlərKukilər siyasəti

Ünvan:

Süleyman Vəzirov 22
AZ1025, Azərbaycan, Bakı
(+99412) 464-22-10
(+99450) 502-21-11

Millidadlar.az © Bütün hüquqlar qorunur 2025

Veb-sayt MegaSec tərəfindən hazırlanıb.